Ivica i Jelena - Logo

Politika privatnosti

Izjava o privatnosti i povjerljivosti osobnih podataka trgovačko društvo IVICA & JELENA d.o.o je odgovoran za sve internetske stranice u vlasništvu i sve sadržane podatke te je usklađen s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. godine.

Kod registracije Korisnika prilikom korištenja Web trgovine Prodavatelj prikuplja i obrađuje podatke Korisnika uz njegovu privolu u svrhu izričito navedenu u samoj privoli, a sukladno članku 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka. U slučaju da Korisnik želi opozvati izdanu privolu, isto može izvršiti odjavom na unsubscribe ili slanjem e-maila na ivicaijelena.doo@gmail.com. Prodavatelj će po zaprimanju zahtjeva za opoziv privole, trajno uništiti sve podatke o Korisniku, osim onih koje je dužan zadržati radi ispunjenja svojih preuzetih obveza prema korisniku ili zbog obveza propisanih pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Ukoliko Korisnik ranije ne povuče izdanu privolu, Prodavatelj osobne podatke pohranjuje i obrađuje samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja. U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče.

IVICA & JELENA D.O.O. nositelj je prava kreiranja i objavljivanja sadržaja te upravljanja internetskim stranicama veleprodajapica.com, te je svaki pristup stranicama i sadržanim podacima podložan ovim uvjetima i pravilima. Korištenje sadržaja dostupnog na ovim internetskim stranicama dozvoljeno je isključivo na način i pod uvjetima određenim ovim Uvjetima korištenja. Svako drugačije korištenje sadržaja dostupnog na ovim internetskim stranicama podliježe odgovarajućoj pravnoj zaštiti i primjeni odgovarajućih i pravno dopuštenih mjera prema Korisniku/Kupcu. IVICA & JELENA D.O.O. isključivi je vlasnik autorskog prava svih sadržaja objavljenih na ovim internetskim stranicama, ako nije drugačije navedeno. Korištenje tih sadržaja dopušteno je samo za osobne informativne svrhe. Za umnožavanje, širenje, reprodukciju ili modificiranje ovih sadržaja potrebno je prethodno, izričito, pisano odobrenje društva pa svako njegovo neovlašteno korištenje može predstavljati osnovu za pokretanje postupka za zaštitu prava. IVICA & JELENA DOO zadržava pravo promjene ili ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge na ovim internetskim stranicama, bez obaveze prethodne najave i u bilo kojem trenutku.

Vaše osobne podatke koristimo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva te sklapanja i izvršenja ugovora (kupnje). Podatke upotrebljavamo samo za legitimne i očekivane svrhe te ih ne prosljeđujemo trećim stranama i ne koristimo u druge svrhe.

Koje podatke prikupljamo?

Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupca samo uz njegov prethodni pristanak te u mjeri u kojoj su oni nužni za ispunjenje njegovih obveza te ih može koristiti za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, newslettera, unaprjeđenja odnosa s Kupcima i radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.

Pristup newsletter bazi i bazi Kupaca s osobnim podacima Kupaca uz Prodavatelja ima specijalizirana tvrtka za izradu web trgovina.

  • Prodavatelj se obvezuje štititi osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.
  • Prodavatelj ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke, već za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene banke, koja enkripcijom štiti vaše podatke.
  • Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

U koje svrhe prikupljamo Vaše podatke?

Vaše osobne podatke koristimo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva te sklapanja i izvršenja ugovora. Podatke upotrebljavamo samo za legitimne i očekivane svrhe te ih ne prosljeđujemo trećim stranama i ne koristimo u druge svrhe.
Svrha prikupljanja podataka:

  • Prodaja proizvoda – za obradu vaše prodaje
  • Podrška kupcima i marketing – za odgovore na upite i davanje novosti i ponuda
  • Osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama, pod uvjetom da postoji pravna osnova za prijenos (dostavnoj služni u svrhu dostave, po potrebi i nalogu državnim službama)

Web shop

Pristup web shopu moguć je sa ili bez registracije. Prilikom registracije, od Kupca se mogu tražiti određeni osobni podaci kao što su ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja, telefonski broj. Pri registraciji Kupac pristupa svojoj bazi na Web trgovini.
Pri kupovini bez registracije, prikupljaju se samo podaci koji su nužni za isporuku kupljene robe te se navedeni podaci pohranjuju u svrhu ispunjenja ugovora. Podaci koje korisnik daje pri registraciji, pohranjuju se na serveru Web trgovine. U svakom trenutku Kupac može deaktivirati svoju registraciju.

Gdje pohranjujemo vaše podatke?

Svi podaci pohranjuju se na nekoliko medija:

  • na stranicama web shop-a koji se nalazi na zakupljenom dijelu tvrtke koja pruža prostor na webu imenom Gluhak Dizajn.
    Registrirani korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim podacima pohranjenim na internetskim stranicama gdje ih može revidirati, mijenjati i brisati.

Pisani prigovor potrošača

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača pisane prigovore primamo na adresu:

IVICA & JELENA D.O.O.,
SOLIN 21210, CETINSKA ULICA 15

Prigovor nam možete uputiti i putem elektroničke pošte na ivicaijelena.doo@gmail.com. Na zaprimljene prigovore odgovoriti ćemo u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 15 dana od zaprimanja prigovora.

Nedozvoljen pristup

Zbog prirode sadržaja na ovoj web stranici, pristup je dozvoljen samo punoljetnim osobama.

Jeste li punoljetni?

Prodaja alkohola osobama mlađim od 18 godina strogo je zabranjena.
Molimo potvrdite svoju starost prije nastavka:

Prekomjerno konzumiranje alkohola štetno je za zdravlje.
Konzumirajte ga odgovorno!