Trenutno nismo u mogućnosti isporučivati robu dostavnom službom te se ista može isključivo preuzeti osobnim dolaskom na adresu skladišta: SOLINSKA 49, SPLIT

Ivica i Jelena - Logo

Rose vino

Proizvod nije pronađen.

Rose vina, poznata i kao roze, imaju dugu povijest u vinogradima širom svijeta, ali su posebno popularna u regijama poput Provence u Francuskoj, gdje se smatraju zaštitnim znakom.
Rose vina se obično proizvode dvojako: metodom “kratkog maceriranja”, gdje se grožđe fermentira s kožicama sve dok ne dostigne željenu boju, ili metodom “saignee”, gdje se dio crvenog vina odvodi s početne fermentacije kako bi se dobio lakši rose.
Rose vina su poznata po svojim nježnim ružičastim do losos nijansama. Iako su lakša od većine crnih vina, često imaju složeniju strukturu od većine bijelih vina.
Rose vina često sadrže note crvenog voća poput jagoda, trešnje i maline, uz floralne i citrusne tonove. U okusu, ona su često svježa, suha i lagana, ali mogu varirati od vrlo suhih do slađih varijanti.
Svojom jedinstvenom ravnotežom okusa, rose vina savršeno kombiniraju ljetnu svježinu s dubljim notama, čineći ih savršenim izborom za razne prigode.
Rose vina obično sadrže između 11% i 13,5% alkohola, mada to može varirati ovisno o regiji i stilu proizvodnje.
Najbolja su kada se poslužuju rashlađena, ali ne previše hladna, idealno između 8°C i 12°C, kako bi se mogle u potpunosti izraziti njihove fine arome.
Iznimno su svestrana kad je riječ o sparivanju s hranom. Savršeni su uz lagane salate, plodove mora, piletinu, svinjetinu, tjesteninu s povrćem i mnoge druge mediteranske specijalitete.

Dostava za fizičke osobe

Naruči omliljeno piće iz udobnosti svoga doma!

Dostava za ugostitelje i trgovce

Dostavljamo u Solin, Split, Trogir, Kaštela, Rogoznicu, Omiš, Sinj te otoke Brač, Hvar, Vis i Korčulu!

Nedozvoljen pristup

Zbog prirode sadržaja na ovoj web stranici, pristup je dozvoljen samo punoljetnim osobama.

Jeste li punoljetni?

Prodaja alkohola osobama mlađim od 18 godina strogo je zabranjena.
Molimo potvrdite svoju starost prije nastavka:

Prekomjerno konzumiranje alkohola štetno je za zdravlje.
Konzumirajte ga odgovorno!