Ivica i Jelena - Logo

Pjenušavo vino

Dom Perignon Vintage 2012 0.75l

233,86 
Ocjenjeno 0 od 5

Pjenušava vina, uključujući šampanjce, cavu, prosecco i ostale, imaju bogatu prošlost koja seže stoljećima unatrag. Oduvijek su bila sinonim za raskoš, proslave i posebne prilike, osobito među europskom plemstvom.
Ova vina nastaju kroz dvostruki proces fermentacije. Nakon početne fermentacije, dodatak šećera i kvasca inicira drugu fermentaciju unutar boce. Ovaj korak proizvodi ugljični dioksid koji, zarobljen unutar vina, stvara prepoznatljive mjehuriće. Ovisno o vrsti i sorti grožđa, nijanse ovih vina kreću se od svijetlo zlatne do nježno ružičaste.
Tipični pjenušci obilježeni su suhim do polusuhom okusom s naglascima na zelenoj jabuci, kruški, citrusima i notama kvasca. Kod onih koji su duže sazrijevali, mogu se prepoznati i nijanse tosta ili orašastih plodova.
Pjenušava vina su univerzalni simbol svečanosti. Njihova osvježavajuća nota čini ih idealnim za posebne trenutke, bilo da je riječ o proslavama ili jednostavnom užitku. Šampanjci iz renomiranih vinarija kao što su Dom Pérignon, Moët & Chandon i Veuve Clicquot postavljaju visoke standarde u svijetu pjenušavih vina zbog svoje izuzetne teksture, bogatstva okusa i stoljetne tradicije.
Iako su počeci pjenušavih vina nejasni, Champagne regija u Francuskoj nesumnjivo je najpoznatija po svojoj proizvodnji šampanjca, vrhunskog pjenušavog vina.
Pjenušci obično sadrže između 11% i 13% alkohola, mada postoje varijacije ovisno o stilu i području proizvodnje. Serviraju se rashlađeni, najbolje između 6°C i 10°C, u specijaliziranim visokim čašama poznatim kao flûtes, koje ističu njihovu aromu.
U gastronomiji, pjenušava vina izvrsno se slažu s predjelima poput kanapea, plodovima mora, odabranim sirevima, mini tartovima te su čest izbor uz desert, posebno uz voćne tartove i čokoladne delicije.

Dostava za fizičke osobe

Naruči omliljeno piće iz udobnosti svoga doma!

Dostava za ugostitelje i trgovce

Dostavljamo u Solin, Split, Trogir, Kaštela, Rogoznicu, Omiš, Sinj te otoke Brač, Hvar, Vis i Korčulu!

Nedozvoljen pristup

Zbog prirode sadržaja na ovoj web stranici, pristup je dozvoljen samo punoljetnim osobama.

Jeste li punoljetni?

Prodaja alkohola osobama mlađim od 18 godina strogo je zabranjena.
Molimo potvrdite svoju starost prije nastavka:

Prekomjerno konzumiranje alkohola štetno je za zdravlje.
Konzumirajte ga odgovorno!