Trenutno nismo u mogućnosti isporučivati robu dostavnom službom te se ista može isključivo preuzeti osobnim dolaskom na adresu skladišta: SOLINSKA 49, SPLIT

Ivica i Jelena - Logo

Crno vino

Dingač Vinarija Roso 0.75l

7,90 
Ocjenjeno 0 od 5
plavac mali peljesac

Plavac Mali Pelješac 1.0l

4,20 
Ocjenjeno 0 od 5
postup vino

Postup Vino – Vinarija Roso 0.75l

11,90 
Ocjenjeno 0 od 5

Dok se vjeruje da su prva vina nastala na području današnje Gruzije ili Armenije, crna vina imaju bogatu povijest u regijama poput Bordeauxa, Toskane i Rima.
Crna (ili crvena) vina dobivaju se fermentacijom tamno obojenog grožđa. Kroz povijest, crna vina stekla su veliku popularnost u brojnim kulturama, od Rimljana do modernih sommeliera.
Crna vina nastaju kada se sok grožđa fermentira zajedno s kožicama, sjemenkama i peteljkama. Ovo omogućuje ekstrakciju tamnih pigmenata, tanina i drugih spojeva koji daju crvenom vinu njegov karakteristični okus, boju i strukturu.

Crna vina dolaze u spektru boja, od svijetlorubinske do gotovo ljubičaste. Karakteriziraju ih bogate arome, a tanini im pružaju strukturu i potencijal za starenje.
Crna vina mogu varirati od onih s voćnim notama poput trešnje, maline i crnog ribiza do onih sa začinjenim, zemljanim i drvenastim tonovima. Njihova tekstura može biti meka i baršunasta ili čvrsta, ovisno o sorti i načinu proizvodnje.

Crna vina nude dubok, bogat okus koji mnogi opisuju kao umirujući i topao. Osim toga, njihova raznolikost i složenost čine ih omiljenim izborom mnogih ljubitelja vina diljem svijeta.

Cabernet Sauvignon je jedna od najpoznatijih i najšire uzgajanih sorti crnog vina na svijetu. Njegova popularnost leži u njegovoj sposobnosti da proizvede konzistentno visokokvalitetna vina s bogatim okusima i velikim potencijalom za starenje.

Crna vina obično imaju između 12% i 15% alkohola, ali neka robusna crna vina mogu doseći i do 16% ili više.

Crna vina najbolje dolaze do izražaja kada se poslužuju na sobnoj temperaturi, u čašama koje omogućuju razvijanje njihovih bogatih aroma. Pravilno dekantiranje može dodatno poboljšati njihov okus i miris.
Idealan su partner crvenom mesu, divljači i roštilju. Osim toga, odlično se slažu s tvrdim sirevima, tjesteninom s mesnim umacima i raznim začinjenim jelima.

Dostava za fizičke osobe

Naruči omliljeno piće iz udobnosti svoga doma!

Dostava za ugostitelje i trgovce

Dostavljamo u Solin, Split, Trogir, Kaštela, Rogoznicu, Omiš, Sinj te otoke Brač, Hvar, Vis i Korčulu!

Nedozvoljen pristup

Zbog prirode sadržaja na ovoj web stranici, pristup je dozvoljen samo punoljetnim osobama.

Jeste li punoljetni?

Prodaja alkohola osobama mlađim od 18 godina strogo je zabranjena.
Molimo potvrdite svoju starost prije nastavka:

Prekomjerno konzumiranje alkohola štetno je za zdravlje.
Konzumirajte ga odgovorno!