Trenutno nismo u mogućnosti isporučivati robu dostavnom službom te se ista može isključivo preuzeti osobnim dolaskom na adresu skladišta: SOLINSKA 49, SPLIT

Ivica i Jelena - Logo

Vino

Dingač Vinarija Roso 0.75l

7,90 
Ocjenjeno 0 od 5

Dom Perignon Vintage 2012 0.75l

233,86 
Ocjenjeno 0 od 5

Graševina Kutjevo 1.0l

5,99 
Ocjenjeno 0 od 5

Malvazija Istarska – Vina Laguna 1.0l

5,99 
Ocjenjeno 0 od 5

Malvazija Kozlović 0.75l

17,00 
Ocjenjeno 0 od 5
plavac mali peljesac

Plavac Mali Pelješac 1.0l

4,20 
Ocjenjeno 0 od 5
posip blato

Pošip Blato

4,30 4,55 
Ocjenjeno 0 od 5

Pošip Čara Kvalitetno 0.75l

6,30 
Ocjenjeno 0 od 5
marko polo pošip

Pošip Čara Marco Polo 0.75l

17,50 
Ocjenjeno 0 od 5
cara posip

Pošip Čara Vrhunsko 0.75l

12,63 
Ocjenjeno 0 od 5
postup vino

Postup Vino – Vinarija Roso 0.75l

11,90 
Ocjenjeno 0 od 5

Vrbnička Žlahtina 1.0l

5,03 
Ocjenjeno 0 od 5

Vino je piće čija je povijest isprepletena s razvojem ljudske civilizacije. Njegove prve tragove pronalazimo u neolitskim naseljima Mezopotamije i planinskih područja Kavkaza, gdje su drevne zajednice cijenile njegov okus i moć. Iako su arheološki dokazi pronađeni na raznim mjestima, mnogi stručnjaci slažu se da je današnja Gruzija kolijevka vinarstva, s nekim od najstarijih dokaza o proizvodnji vina.

Vino je rezultat pažljivog i strpljivog procesa. Grožđe, pažljivo ubrano s vinove loze, prvo se preša kako bi se iz njega izvukao sok. Taj sok se potom fermentira u određenim uvjetima, gdje prirodni šećeri postaju alkohol. Odabrane metode i dužina fermentacije kreiraju različite stilove i karaktere vina.
Vino je živahno piće, koje ima mnoge nijanse – od kristalno bistre bijele, preko nježne ružičaste, do duboko crvene boje. Njegov karakter odražava terroir (kombinaciju tla, klime i tradicije) regije iz koje dolazi.
Nudi bogat spektar aroma – od zavodljivih tonova bobičastog voća, preko egzotičnih začina, do suptilnih nota hrasta. Okus može biti svjež i voćan, robustan i taninast, ili bogat i kremast.
Osim što je odličan partner hrani, vino je i simbol druženja, opuštanja i uživanja u životu. Svaka čaša vina nosi priču o tradiciji i strasti vinara koji je stvorio.
Dok regije kao što su Bordeaux, Napa Valley ili Toskana dominiraju svjetskom scenom vina, svaki vinograd ima svoju jedinstvenu priču. Međutim, vina iz Bordeauxa često su prepoznata kao vrhunska zbog svoje elegancije i sofisticiranosti.
Iako većina vina leži u rasponu od 12% do 15%, neka lagana vina mogu imati i samo 5% alkohola, dok neka jaka i zrela vina mogu doseći čak 20%.
Vino je najboljeg okusa kada se pije iz odgovarajuće čaše, koja omogućuje razvijanje njegovih aroma. Bijela vina često se poslužuju rashlađena, dok crna postižu svoj puni potencijal pri sobnoj temperaturi. Naravno, uvijek postoji prostor za eksperimentiranje, pa neki uživaju i u hlađenim crnim vinima tijekom vrućih ljetnih dana.
Vino je savršen partner hrani. Bijela vina odlična su uz lagana jela poput ribe i salata, dok bogata crvena vina prate jača jela, kao što su roštilj ili pečeni odrezak. No, pravila su tu da se krše, pa slobodno eksperimentirajte i pronađite svoju savršenu kombinaciju.

Dostava za fizičke osobe

Naruči omliljeno piće iz udobnosti svoga doma!

Dostava za ugostitelje i trgovce

Dostavljamo u Solin, Split, Trogir, Kaštela, Rogoznicu, Omiš, Sinj te otoke Brač, Hvar, Vis i Korčulu!

Nedozvoljen pristup

Zbog prirode sadržaja na ovoj web stranici, pristup je dozvoljen samo punoljetnim osobama.

Jeste li punoljetni?

Prodaja alkohola osobama mlađim od 18 godina strogo je zabranjena.
Molimo potvrdite svoju starost prije nastavka:

Prekomjerno konzumiranje alkohola štetno je za zdravlje.
Konzumirajte ga odgovorno!